Donald duck filmpjes

donald-duck-filmpjesWie kent hem niet, onze grote vriend Donald Duck!!

Donald duck gaat al heel wat jaartjes mee en de meeste onder ons zijn met hem opgegroeit. Tijden veranderen, maar hij niet 🙂

Op het internet zwerven heel wat Donald Duck filmpjes rond en wij zijn van plan om de beste hiervan allemaal te verzamelen. Van zijn avonturen met Katrien en Kwik, Kwek en Kwak t/m de frustratie die hij heeft met Knabbel en Babbel. Alle filmpjes van Donald Duck zijn hardstikke leuk om te bekijken en ze vervelen eigenlijk nooit, en als je deze filmpjes terugziet merk je ook hoe tijdloos de meeste van de Donald Duck filmpjes ook zijn.

Voor de mensen die Donald Duck niet kennen, bij deze een korte omschrijving van Wikipedia:

Donald is beroemd geworden door zijn opmerkingen en zijn gedrag in de filmpjes. De bekende eend spreekt als een mens, maar is zo koppig als een ezel. Hij is lief, stout en nieuwsgierig tegelijk. Hij wil alles goed doen, maar bijna altijd gaat het juist andersom, zeker wanneer zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak zich er mee bemoeien. Die hebben vaak ondeugende plannetjes, waarvan Oom Donald dan het slachtoffer is.
Donald is een eend van 12 ambachten en 13 ongelukken. Hij houdt het zelden ergens langer dan een week uit omdat hij zo onhandig is of omdat hij in de problemen komt door zijn opvliegende karakter. Soms doet hij werk echt goed, maar vrijwel altijd komt er een moment dat hij, meestal bij een extreem belangrijke klus voor een burgemeester, minister of staatshoofd, een blunder begaat waardoor de zaak in de soep loopt en Donald snel naar Timboektoe moet vluchten omdat heel Duckstad boos op hem is. Vaak heeft hij ook een baantje als onderbetaalde muntenpoetser of duvelstoejager bij zijn oom Dagobert Duck, die hem in dienst neemt omdat hij familie is (en Donald een fikse schuld bij hem heeft), maar dat nog geen reden vindt om hem goed te betalen. Op een belastingaangifte vulde Donald als beroep “acteur” in.
Door de manier waarop Donald Duck is getekend, is goed te zien hoe Donald zich voelt, wat hij wil en welk humeur hij heeft.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *