Series – Wat is er leuk om te volgen 2014

seriesHet nieuwe televisie seizoen is inmiddels weer vol aan de gang en daarom bij deze een kleine post over de series van dit moment. Ik ga hier niet al te diep op in omdat er vele andere websites zijn als bierdopje, mijnserie etc. die alles vollop beschrijven en voorzien van nieuwsupdates, maar om even een kleine impressie te geven van bepaalde series ligt ik er vandaag eens 2 uit, allebei in de categorie dodelijke virussen en de strijd hiertegen.

1. The last Ship

Een korte eerste seizoen wat zeker een aanrader is en binnenkort bij Veronica te zien is. The last Ship gaat in het kort zonder teveel te verklappen over een boot van het Amerikaanse leger welke voor een geheime missie weggestuurd word, dit als training en tegelijkertijd hebben ze 2 wetenschappers aan boord die gebruik kunnen maken van de faciliteiten van het schip en zo onderzoek doen in het gebied waar de missie zich afspeelt. Doordat het een geheime trainingsmissie is hebben ze tijdens deze 4 maanden geen contact met de rest van de wereld, en tegen de tijd dat de missie erop zit blijkt er het een en ander veranderd te zijn in de wereld, er is namelijk een levensbedreigend virus uitgebroken wat al over heel de wereld verspreid is.

De serie gaat in het kort over het gevecht tegen het virus, want aan boord van het schip kunnen ze waarschijnlijk een vaccin ontwikkelen om de mensheid te redden, alleen er zijn meer kapers op de kust die hier wel de beschikking over willen krijgen. The last ship is een serie van 10 afleveringen in het eerste seizoen en er is al aangekondigd dat er een 2e seizoen van gaat komen. Zeker een aanrader om te kijken en binnenkort dus op Veronica te zien.

2. The Strain

Wie er van horror houdt en een verhaal wat gaat over vechten tegen een soort van zombies/vampieren welke ontstaan zijn door een virus is deze serie een echte aanrader! Het verhaal van The Strain begint als een vliegtuig in New York land en er geen teken van leven is vanuit het vliegtuig als deze eenmaal geland is. Nadat alle relevante veiligheidsdiensten zijn ingeschakeld en het CDC naar binnen is gegaan blijkt iedereen dood te zijn op 4 mensen na. De grote vraag is wat is er gebeurd en waarom weten deze 4 overlevenden niet wat er gebeurd is, is het een virus of iets anders…..

The Strain is een serie welke begint bij de uitbraak van een dodelijk virus welke ervoor zorgt dat mensen veranderen in een soort zombie/vampier welke weer aangestuurd wordt door patient zero. Het is een serie waarbij het verhaal verteld wordt van een select groepje mensen die de strijd aangaat en hopelijk overwint. Op dit moment draait het eerste seizoen nog in Amerika en er zijn nog geen berichten dat deze op korte termijn in Nederland op de buis komt, maar het is zeker een serie welke aan te raden is als je van spanning houdt en het verhaal van een gevecht voor het behoud van de mensheid.