Films afspelen thuis

films-afspelen-thuisDe vraag die wij regelmatig krijgen is hoe u het beste uw gedownloade films thuis kan afspelen. Veel mensen weten wel dat er mediaspelers verkrijgbaar zijn, maar aangezien dit geen aankopen zijn die je zo 1,2,3 doet omdat het toch stiekem aardig wat geld kost wilt u waarschijnlijk eerst goed geïnformeerd worden. Bij deze willen we u alvast een aantal tips meegeven waar u op zou kunnen letten bij het aanschaffen van een mediaspeler, zodat deze aan al uw wensen tegemoet komt.

Films afspelen thuis, wat zijn de eisen?

Het eerste wat u echt op een rijtje moet hebben staan is wat voor een soort films u thuis wilt gaan afspelen. Gaat het om gedownloade MKV bestanden met of zonder ondertiteling? Wilt u zelf nog ondertiteling kunnen toevoegen? Of wilt u eigenlijk alleen maar films afspelen die u met uw digitale camera gemaakt heeft, en youtube filmpjes?

Dit zijn zomaar een aantal punten waar u op moet letten. Tevens zijn er namelijk ook een aantal mensen bijzondere verzamelaars een willen alle films en filmpjes die ze hebben op een overzichtelijke manier kunnen selecteren rechtstreeks van uw televisie. Dit houdt in dat u eigenlijk een film bibliotheek functie wilt hebben.

Binnenkort willen we met de website www.mediaplayerkopen.nl een overzichtelijke website opzetten om de eisen in te kunnen voeren zodat er meteen de mediaspeler uitkomt die u zoekt. Maar voor nu moet u met het volgende rekening houden:

  • Mediaspelers onder de 100,- spelen over het algemeen veel af, maar dit werkt allemaal handmatig, geen mooie grafische interfaces e.d. Maar het werkt.
  • Mediaspelers als een DUNE en een popcorn hour die hebben standaard veel meer in huis zoals bijvoorbeeld een bibliotheek functie e.d. voor degene die meer willen dan alleen snel een film afspelen.
  • Zelfbouw mediaspelers – Dit is eigenlijk onze favoriet want er is tegenwoordig zoveel software hiervoor verkrijgbaar en ook helemaal gratis als een XBMC, Openelec en Plex media server/client waardoor er bijna oneindig veel mogelijkheden zijn om een echt multimedia speler op te zetten. Het enige nadeel hiervan is dat er wel wat computer kennis bij komt kijken om dit goed op te zetten.

Als laatste hebben veel mensen tegenwoordig ook de UPC horizonbox of een soortgelijk iets van Ziggo, KPN etc. of u heeft zelfs een SMART tv. Maar 1 ding kunnen we u vertellen, de vrijheid die u heeft met een losse mediaspeler is toch een stuk fijner als u iets wilt kijken wanneer het u uitkomt en aan uw voorwaardes voldoet qua beeld en geluids kwaliteit.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *